Leidinggeven aan Coronavirus Transformatie

“Waar staan we nu in deze transformatie? Hoe kunnen we hier het beste mee om gaan?” Het is een vraag die we vaak van onze klanten krijgen, net zoals de wereldleiders zich dat nu afvragen bij de transformatie die het coronavirus hen dwingt te maken.

Lees verder!

Transformatieprogramma – Inspiratiefase

In de Inspiratiefase koppelen we de vragen over missie, visie, waarden, gedrag en succesfactoren aan de organisatiecomponenten. Zoals: wat betekent leiderschap? Wat betekent dat voor onze processen en middelen? En vooral: wat betekent dat voor het ontwikkelen van de mensen en hoe maken we dat inzichtelijk? Daar komt één plan uit dat de totale ambitie van de organisatie beschrijft.

Lees verder!

Hoe weet je waar je staat voordat je de verandering ingaat?

Een grote organisatie wordt geconfronteerd met grote veranderingen in de buitenwereld, zoals digitalisering, de verdwijning van verkoopkantoren en prijsconcurrentie boven concurrentie op onderscheidend vermogen.
Als je meteen begint met de vraag ‘waar gaan we naartoe?’ ga je op reis voordat je weet waar je nu staat. Vaak denkt men dat wel te weten, maar dat is een onterechte aanname. Als je niet weet waar je bent, weet je ook niet welke richting je uit moet om op je bestemming te komen.

Lees verder!

Cultuur meten? Gebruik onze cultuurscan

Als je de transformatie bij de Belastingdienst bijvoorbeeld wilt aanpakken moet je allereerst inzicht hebben in de huidige cultuur. Dat betekent dat je die moet kunnen meten en dat je er met elkaar over moet kunnen praten in objectieve termen. Hoe doe je dat?

Lees verder!

Transformatie Unilever: succes of mislukking?

Hoe kun je je producten, diensten en gehele organisatie duurzaam organiseren? Jeroen Smit schreef het boek Het grote gevecht over de Nederlander Paul Polman, oud-ceo van Unilever. Polman lukte het niet om die duurzame transformatie te creëren. Hoe kwam dat en hoe dan wel?

Lees verder!

Interview met Mattijs ten Brink, scheidend CEO van Transavia

Mattijs ten Brink heeft aangekondigd dat hij als CEO Transavia deze maand gaat verlaten en bij Sunweb gaat werken. People Change bedankt hem voor de samenwerking en wenst hem veel succes in zijn nieuwe baan.

Kijk hier naar het interview met Mattijs ten Brink hoe hij de People Change Scan gebruikt om de transformatie bij Transavia te realiseren.

Lees verder!

Hoe professionaliseer je een familiebedrijf?

Na 25 jaar vindt hij het tijd om zijn familiebedrijf te professionaliseren. Gert van Houten ziet geen groeimogelijkheden meer, maar hij wil wel de organisatie verbeteren, moderniseren en professionaliseren. Hoe professionaliseer je een familiebedrijf?

Lees verder!

Scoren onder druk

Na negen jaar wordt HC Bloemendaal weer landskampioen onder leiding van coach Michel van den Heuvel. Eerder bracht hij Oranje Zwart naar structureel succes. Hoe realiseerde hij dat en wat was de bijdrage van de People Change Scan?

Lees verder!