Team

Creëer een doorbraak met je team

Teams zijn de ruggengraat van de verandering. Goed functionerende teams presteren hoog en werken uitstekend samen. De mens is een betrokken participant. Goed leiderschap daagt hem uit om naar verbetering en innovatie te zoeken en geeft ruimte voor ontplooiing. Bedrijfscultuur en -waarden houden hem binnen de perken. Onderlinge communicatie is van essentieel belang. De mens neemt de verandering mee naarbinnen en zorgt ervoor dat zijn bedrijf bij de tijd blijft. Wij praten collectief en individueel met mensen. Wij halen dat talent eruit en ballen het samen tot excellente teams.

Hoe bouw je een sterk team?

Wij kijken naar wat mensen kunnen en wat ze willen. Individueel en collectief. Kunnen ze de uitdaging aan? Hoe gaan ze met elkaar om? Hoe vinden ze zelf dat ze als team functioneren? Kunnen ze de teamprestatie verbeteren? Welke ambitie hebben ze? Hoe gaan ze om met andere teams?
Wij luisteren, praten, meten en analyseren net zo lang totdat er een evenwichtig team ontstaat dat topprestaties levert en uitstekend met andere teams omgaat, ook als de markt of conjunctuur tegenzitten. En gaat het een keer wat minder, dan zij we er ook. Wij maken daarbij gebruik van de People Change teamscan.

De People Change teamscan

De People Change teamscan geeft precies aan waar een team staat, hoe de teamleden het beste kunnen samenwerken en waar zij als team naartoe willen. Teamleden vullen online vragen in die een schat aan informatie opleveren.

Daarnaast interviewen wij deelnemers om nog wat meer de diepte in te gaan. Meer over de People Change teamscan vind je hier. Medewerkers uit de organisatie kunnen worden getraind in het gebruik van de scan en het interpreteren van de resultaten. Ze krijgen dan een licentie als People Change Practitioner.

TopCoach kiest voor People Change scan    

Nederlands meest succesvolle hockeycoach, Michel van den Heuvel, blijft de People Change scan inzetten om hockeyteam Bloemendaal te verbeteren.

Als hockeycoach heeft Michel van den Heuvel zes landstitels op zijn naam staan. Sinds enkele jaren gebruikt hij de People Change scan bij de coaching van zijn teams. Onder andere bij Oranje Zwart en nu bij Bloemendaal. Hij vertelt waarom hij de People Change Scan nog steeds intensief gebruikt:

“Ik gebruik de People Change scan omdat ik echt geloof in de kracht van verbinding. Voor mij is dit een groot goed. Ik denk dat de ploegen waar ik mee werk het meest succesvol zijn als ze niet alleen fysiek, maar ook mentaal op elkaar zijn ingespeeld. De People Change scan geeft mij extra inzicht om beter te kunnen communiceren met de mensen en de verbinding te maken.”

“Ik gebruik de People Change scan om de ploeg te meten. Vervolgens bespreek ik deze met de consultants van People Change om een beter inzicht te krijgen in de spelersgroep. Ik merk dat er heel veel gebeurt dankzij deze kennis.

Spelers krijgen beter inzicht in zichzelf, ik kan direct de relaties leggen tussen wedstrijdgedrag en de persoonlijkheid. En op basis daarvan kan ik weer mijn trainingsthema’s bepalen en ook bespreken hoe we als groep willen acteren onder druk.”

“Het verhoogt de teameffectiviteit omdat we sneller herkennen waar we zitten. We kunnen sneller reageren op probleemsituaties onder druk en zijn daardoor hopelijk ook effectiever als het echt belangrijk gaat worden, in de finales. Het mooie is dat we continu progressie kunnen meten. Dus op het moment dat we (hopelijk) een goede stap gemaakt hebben, kunnen we dat meten en kijken hoe we nog verder komen.

Omdat het vormen van een team een dynamisch proces is, zal ik het continu bij nieuwe groepen inzetten maar ook om steeds de volgende stap te realiseren. En van daaruit weer door te kunnen gaan.“